Ο ρόλος των δύο φύλων

Πολλές φορές η ανατροφή των παιδιών θεωρείται ότι ανήκει στο μητρικό πρόσωπο. «Η γυναίκα είναι για να μεγαλώνει τα παιδιά» είναι μια φράση που για πολλά χρόνια κυριαρχούσε στις αντιλήψεις των ανθρώπων και όμως είναι λάθος. Όσο απαραίτητη είναι η συμβολή του πατέρα για τη δημιουργία του παιδιού τόσο απαραίτητη είναι και η συμμετοχή στην ανατροφή του.

Ο ρόλος των δύο φύλων

Σαφώς και υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις υποχρεώσεις και το ρόλο των γονέων, αλλά η παρουσία και των δυο είναι απαραίτητη στο βαθμό που οι εκάστοτε συνθήκες το επιτρέπουν.

Η απουσία του πατέρα να περιοριστεί στον τόπο κατοικίας, με άλλα λόγια ο πατέρας μπορεί να απουσιάζει από το σπίτι αλλά όχι και από τη ζωή του παιδιού. Και καθώς οι αντιδράσεις των παιδιών στο διαζύγιο διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το γνωστικό και συναισθηματικό υπόβαθρο, είναι σημαντικό να διαχειριστούμε έτσι την κατάσταση ώστε να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας στην κάλυψη των αναγκών και επιθυμιών όλων των μελών της οικογένειας. Το γεγονός ότι η μητέρα έχει την επιμέλεια δεν συνεπάγεται ούτε ότι ο ρόλος της «παίρνει μεγαλύτερη αξία» ούτε ότι μπορεί να αντικαταστήσει αυτόν του πατέρα.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.
 
Ο ρόλος των δύο φύλων | Babylino

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.