Δεύτερος γάμος

Πολλές φορές έρχεται στο προσκήνιο το θέμα ενός δεύτερου γάμου. Και πάλι οι αντιδράσεις των παιδιών διαφέρουν.

Δεύτερος γάμος

Κάποια παιδιά βλέπουν το ζήτημα ως «αντικατάσταση» του αγαπημένου τους προσώπου και αντιτίθενται έντονα σε αυτό. Κάποια άλλα δεν παρουσιάζουν ακραίες αντιδράσεις.

Ανάλογα με την ηλικία, τις σχέσεις του παιδιού με τους γονείς, το χαρακτήρα, την προσωπικότητά του, το παιδί διαμορφώνει μια άποψη την οποία σαφώς πρέπει να ακούσουμε και να συζητήσουμε.

Στο σημείο όμως αυτό, θα πρέπει να μπουν και κάποια όρια. Άλλο μητέρα και άλλο γυναίκα. Δεν είναι δυνατό το παιδί να καθορίζει την προσωπική ζωή των γονέων, γιατί έχουν και αυτοί δικές τους, διαφορετικές ανάγκες.

Για να είστε «σωστή» μητέρα πρέπει να είστε ψυχικά ισορροπημένη και συναισθηματικά καλυμμένη. Δεν ανακοινώνουμε ή επιβάλλουμε στο παιδί την παρουσία ενός άλλου ατόμου. Συζητάμε μαζί του και προσπαθούμε να χτίσουμε μια «νέα οικογένεια» με βασικό στοιχείο τις σχέσεις εμπιστοσύνης.

Όταν οι γονείς έχουν κοινό «πλάνο» στο θέμα της ανατροφής των παιδιών, ανεξαρτήτως αν τα πάνε μεταξύ τους καλά και έχουν μια καλή συνεννόηση (έστω και τυπική), το παιδί νιώθει περισσότερο ασφαλές, εκδηλώνει αυθόρμητα τις σκέψεις του, δεν «φορτώνεται» ευθύνες και προβλήματα που δεν του αναλογούν.

Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.