6-12 μηνών

Γιάννης Χρύσου
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Δ/ντης Διαιτολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Παίδων
Ψάρι με πατάτα και λαχανικά
Η επαρκής πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων είναι απαραίτητη από τη βρεφική ηλικία. Για πολλούς όμως η χρήση του ψαριού στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο ενός βρέφους είναι απαγορευτική. Βασικό αίτιο είναι κάποια πιθανή αλλεργική αντίδραση. Στην πραγματικότητα, πρέπει να το προσθέσετε σταδιακά μετά τον 6ο μήνα...
Συνταγές με βρώμη
Η βρώμη αποτελεί μία επιλογή τροφίμου που φτάνει στον καταναλωτή με τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία, ανεξάρτητα της μορφής της. Είναι πάντα ολικής άλεσης, γεγονός που σημαίνει ότι διατηρεί το σύνολο των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που περιέχει. Επιπλέον, η βρώμη περιέχει μικρές ποσότητες...
Σπαγγέτι “Bolognaise”
Είναι ένα γεύμα που μπορεί να φάει ένα βρέφος, αλλά και όλη η οικογένεια. Απλά διαχωρίστε τη μερίδα του μωρού, πριν προσθέσετε μπαχαρικά ή πρόσθετα με ισχυρό άρωμα. Μπορείτε, όμως, να τα ετοιμάσετε μόνο για το μωρό με έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο. Προτιμήστε να προμηθευτείτε βιολογικό κιμά.
Πουρές λαχανικών με αμύγδαλα
Τα γεύματα λαχανικών αποτελούν μία πολύ καλή πηγή μικροστοιχείων, ενώ παράλληλα μπορούν να δημιουργήσουν ένα διάλλειμα στη διατροφή του βρέφους από τις ζωικές τροφές. Μοναδικό τους μειονέκτημα είναι η χαμηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σίδηρο και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα κενά...
Πουρές από ρύζι και φακές
Οι φακές είναι μία φυτική πηγή πρωτεϊνών. Παράλληλα, προσφέρουν σημαντικές ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών που βελτιώνουν την εντερική λειτουργία σε παιδιά που πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Επίσης, αποτελούν λύση για τις ημέρες που δεν μπορείτε να έχετε κρέας ή ψάρι στη διατροφή του βρέφους ή...
Μοσχάρι με λαχανικά – 2 μερίδες
Ένα γεύμα πλούσιο σε σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενέργεια και φυτικές ίνες. Για ευκολότερη πέψη, προτιμήστε ένα κομμάτι μοσχάρι με λίγα λιπαρά.
Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκύθι και ζυμαρικά
Το κοτόπουλο αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κόκκινου κρέατος. Προσφέρει πρωτεΐνη ανάλογης ποιότητας και σίδηρο σε λίγο μικρότερη ποσότητα. Παράλληλα, παρέχει πολύ μικρότερα ποσά ζωικών λιπαρών. Να γνωρίζετε ότι το πόδι του κοτόπουλου έχει λίγα περισσότερα λιπαρά και αποτελεί μία ενδιάμεση λύση...
Γιαούρτι με μήλο
Η συνταγή αυτή συνδυάζει το γιαούρτι, μία καλή πηγή ασβεστίου, με το βρασμένο μήλο, που προσφέρει ποικιλία βιταμινών και μία ευχάριστη και φυσική γλυκιά γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πρώτα βήματα ένταξης του παιδιού στις στερεές τροφές.
Αυγό με τομάτα
Συχνά θα διαβάζετε ή θα ακούτε ότι το αυγό πρέπει να το εισάγετε στις διατροφικές επιλογές ενός βρέφους μετά το πρώτο έτος της ζωής του, λόγω της αλλεργιογόνου δράσης του. Στην πραγματικότητα, η προσθήκη του από μικρότερη ηλικία επιτρέπει στον οργανισμό να προσαρμοστεί και μειώνει τον κίνδυνο...
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.