Ζώδια για μωρά

Τι λένε τα άστρα για τα ζώδια των παιδιών.

Σύμφωνα  με την ημερομηνία και τη θέση του Ήλιου, τη στιγμή που γεννιέται το αγγελούδι σας, κατατάσσεται σε ένα από τα 12 ζώδια. Δείτε τι λένε τα άστρα για το μέλλον και το χαρακτήρα του.

Κριός (21/03 - 20/04)

Το παιδί Κριός είναι πολύ ζωντανό και γεμάτο ενέργεια. Μπορεί από πολύ μικρό να είναι αυτόνομο. Το χαρακτηρίζει η αποφασιστικότητα και η ανεξαρτησία. Θέλει να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση. Γι’ αυτό και η ροπή του σε μικροατυχήματα είναι πολύ συχνή. Επειδή από πολύ μικρό θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, έχει έντονη τάση ανταγωνιστικότητας. Σε αυτό το σημείο, οι γονείς πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Κριού, να κτίσουν σιγά-σιγά την αυτονομία τους, χωρίς να γίνονται πολύ υπερπροστατευτικοί.

Ταύρος (21/04 - 20/05)

Παρόλο τη μικρή ηλικία του, το παιδί Ταύρος είναι ρεαλιστικό, ήρεμο αλλά και πολύ ευαίσθητο. Ζητά από μικρό την ασφάλεια γύρω του. Τρομάζει στις έντονες αλλαγές του περιβάλλοντος και στις εντάσεις. Είναι σχετικά αργό παιδί στον τρόπο που θα αντιδράσει και θα σκεφτεί. Είναι καμιά φορά πεισματάρικο και δεν αλλάζει εύκολα γνώμη για κάτι. Η οικογενειακή θαλπωρή παίζει σπουδαίο ρόλο στην καλή ψυχολογία του. Είναι ένα παιδί που ζητά διάλογο και εξηγήσεις για κάθε τι. Επειδή το παιδί Ταύρος είναι συνήθως υπομονετικό και μεθοδικό, δεν δέχεται τον εξαναγκασμό. Η στοργή και η θαλπωρή είναι ένας από τους τρόπους που μπορούν να ξυπνήσουν το φιλότιμο του μικρού Ταύρου.

Δίδυμος (21/05 - 21/06)

Ένα παιδί πολύ έξυπνο και επικοινωνιακό. Από πολύ μικρό χρειάζεται πολλά ερεθίσματα για να ασκήσει το μυαλό του. Είναι πολύ περίεργο. Θέλει να τα μαθαίνει όλα και κάνει πολλές ερωτήσεις. Θέλει να ασχολείται με πολλά πράγματα συγχρόνως. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί σε μια ασχολία. Είναι πολύ κοινωνικό και εξωστρεφές παιδί. Χρειάζεται πολύ ύπνο για να χαλαρώσει την νευρική του ένταση. Οι γονείς του πρέπει να το αφήσουν να πειραματιστεί. Οι εκδρομές και τα ταξίδια θα δώσουν διεξόδους στη φαντασία του. Τα βιβλία από πολύ μικρό θα το απορροφήσουν. Θα πρέπει ωστόσο να το βοηθήσουν στο να μάθει να κάνει υπομονή για κάτι που θέλει. Να μάθει να διοχετεύει την ανήσυχη φύση του.

Καρκίνος (22/06 - 22/07)

Ευαίσθητο και ρομαντικό, βρίσκει τρόπους να ασχοληθείτε μαζί του με τα συχνά παράπονα και κλάματα που βάζει. Πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας και να νιώθει ασφαλής. Επειδή φοβούνται την κοροϊδία και την απόρριψη, πρέπει να ενθαρρύνονται και να επιβραβεύονται. Ειδικά η ασφάλεια που δίνει η μητέρα στον μικρό Καρκίνο με την παρουσία της και την στοργή της, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ενηλικίωσή του. Είναι πολύ προσκολλημένα τα παιδιά αυτά με την οικογένεια και είναι δύσκολο να νιώσουν κοντά με άλλους ανθρώπους εκτός αυτής της μικρής τους κοινωνίας. Πρέπει, λοιπόν, να μάθουν να εμπιστεύονται σιγά-σιγά τον εαυτό τους για να αποβάλλουν τη γενικότερη δυσπιστία τους. Επειδή μερικές φορές οι μικροί Καρκίνοι παίζουν το ρόλο του θύματος, καλό ήταν να το αποτρέψετε από αυτό το ρόλο.

Λέων (23/07 - 23/08)

Είναι ένα παιδί που, από πολύ νωρίς, θέλει να επιβάλλεται με την παρουσία του και να γίνεται το επίκεντρο της προσοχής. Δημιουργικό, καλλιτεχνικό, αισθησιακό, θέλει να ξεχωρίσει μέχρι και στο ντύσιμο. Περήφανο και στοργικό, δημιουργεί ομάδες γύρω του που το ακολουθούν και το σέβονται. Η μετριοπάθεια πρέπει να διδάσκεται από τους γονείς του αποφεύγοντας όμως να το προσβάλλουν. Η γενναιόδωρη φύση τους, τους οδηγεί σε σπατάλες και η χρήση του χρήματος είναι κάτι που πρέπει να μάθουν. Παιδιά γεμάτα αυτοπεποίθηση, δεν θα δεχτούν εύκολα να έρχονται δεύτερα. Καλό είναι, λοιπόν, να μάθουν ότι και οι κάποιες αποτυχίες είναι μαθήματα ζωής και γιατί όχι και εμπειρίες. Η κολακεία και η διπλωματία έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στο πως ένας μικρός Λέοντας θα ακούσει τις συμβουλές σας.

Παρθένος (24/08 - 22/09)

Είναι ένα παιδί πολύ οργανωμένο και πρακτικό. Ενδιαφέρεται για την τάξη και την καθαριότητα. Πολλές φορές θέλει να είναι τέλειο για να μη δεχτεί κριτική. Πρέπει από πολύ μικρό να διδαχτεί τη ζωή όπως είναι και να μη περιμένει να είναι όλα τέλεια. Πολύ παρατηρητικό παιδί. Διαθέτει μεγάλη διανοητική ικανότητα. Είναι προσαρμοστικό και μαθαίνει γρήγορα. Θα πρέπει να μη ενθαρρύνεται στο να επικρίνει, αλλά να μπορεί να αυτοβελτιώνεται βλέποντας αυτά που δεν του αρέσουν στους άλλους. Ο μικρός Παρθένος χρειάζεται υπομονή και αποδείξεις για το κάθε τι. Η αυτοεκτίμησή του χρειάζεται ενίσχυση λόγω του ότι πάντα προσπαθεί να είναι τέλειο, πράγμα ακατόρθωτο. Αν και είναι ένα ντροπαλό παιδί που σκέφτεται πολύ πριν κάνει κάτι, καμιά φορά γίνεται δύσκολο στο να το καταλάβετε. Το άγχος του για να είναι όλα σε τάξη ταυτίζεται με την ανάγκη του να του επιβεβαιώνετε ότι είστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτό που είναι.

Ζυγός (23/09 - 22/10)

Αγαπά την ισορροπία και την αρμονία. Νιώθοντας ασφάλεια, μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του. Είναι πάντα χαρούμενο και κοινωνικό. Η ανάγκη του για συντροφικότητα το οδηγεί στο να διδαχθεί την αυτοσυγκράτηση, τη θέληση και την επιμονή. Είναι εύκολο για ένα παιδί στο ζώδιο του Ζυγού να ρίξει τις ευθύνες στους άλλους. Πρέπει να μάθει, λοιπόν, να αποκτά αυτοπεποίθηση και να είναι σε επαφή με τις δικές του ανάγκες. Έτσι, δεν θα επηρεάζεται εύκολα και θα έχει τη δική του γνώμη.

Σκορπιός (23/10 - 22/11)

Ένα παιδί ευαίσθητο και διαισθητικό. Τολμηρό και κτητικό. Χρειάζεται ενθάρρυνση για να δείξει τα συναισθήματά του. Αφοσιωμένο σε ό,τι επιλέξει, στηρίζει με πάθος αυτό που θέλει. Είναι μυστικοπαθή παιδιά που θέλουν να κρύβουν καλά την ιδιωτική τους ζωή από τους γονείς τους, που πρέπει με υπομονή και ευελιξία να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Ο απόλυτος τρόπος επικοινωνίας τους, καμιά φορά δυσκολεύει τους γονείς του. Απεχθάνονται την προσβολή και τη βία. Επειδή το παιδί Σκορπιός διαισθάνεται περισσότερο από ό,τι νομίζετε, πρέπει να μην το δεσμεύετε και να ενισχύσετε την αυτονομία του.

Τοξότης (23/11 - 21/12)

Γενναιόδωρο, αισιόδοξο, κοινωνικό. Αγαπά πολύ τα ταξίδια, του αρέσει να νιώθει ανεξάρτητος, μακριά από δεσμεύσεις, και να βάζει μικρούς στόχους. Αγαπά τις εμπειρίες της ζωής και γίνεται εξερευνητής σε ό,τι του κινεί το ενδιαφέρον. Έχει τάση να υπερβάλλει, να σπαταλάει χρήματα ή να βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία κάτι που θέλει να πετύχει. Η κάποια ασυδοσία του στο ποτό και στο φαγητό γυρνάει καμιά φορά εις βάρος του. Θα πρέπει να διδαχτεί την περίσκεψη, να σκέφτεται πριν πάρει κάποια απόφαση και να γίνει πιο υπομονετικός. Το ζήτημα τάξης θα πρέπει να το φροντίσουν οι γονείς του από όταν είναι πολύ μικρό.

Αιγόκερως (22/12 - 19/01)

Αρκετά ώριμο από πολύ μικρό, σοβαρό και πειθαρχημένο. Αξιόπιστο και υπομονετικό, προσπαθεί να ελέγξει τη συμπεριφορά του και να μην εκδηλώνει την ευαίσθητη πλευρά του. Αυτό που πρέπει να καλλιεργήσουμε σε αυτόν τον μικρό Αιγόκερο είναι να μπορεί να εμπιστεύεται τους άλλους και να ζητά τη βοήθεια τους όταν τη χρειάζεται. Επίσης, μέσα από αναγνώριση και σεβασμό, χρειάζεται να το βοηθήσουμε να μην φοβάται και να εκφράζει τα συναισθήματά του. Επειδή είναι πολύ ήσυχο παιδί και σταθερό σε ό,τι κάνει, θεωρούμε ότι δεν έχει καθόλου την ανάγκη των γονέων. Ας μη ξεχνάμε ότι παρόλο που ο μικρός Αιγόκερος δεν ζητά ποτέ βοήθεια, σίγουρα έχει ανάγκη από στοργή και τρυφερότητα για να μεγαλώσει και ας δείχνει το αντίθετο.

Υδροχόος (20/01 - 19/02)

Είναι ένα παιδί με ελεύθερο πνεύμα. Ψάχνει από μικρό το δικό του δρόμο. Ένα δρόμο που θέλει να είναι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Θέλει να γίνει ο εαυτός του επιλέγοντας το δικό του στυλ. Δεν δεσμεύεται με την οικογένεια και τους θεσμούς. Έχει πολλά χόμπι και είναι πολύ κοινωνικό. Το παιδί Υδροχόος πρέπει να διδαχτεί τον αυτοέλεγχο. Πρέπει να μάθει να συμβιβάζεται και να δέχεται τις απόψεις των άλλων λιγότερο δύστροπα. Βαριούνται εύκολα τη ρουτίνα και θα πρέπει συνεχώς να ανανεώνετε το ενδιαφέρον τους με καινούρια ερεθίσματα. Επειδή είναι απρόβλεπτο, θα πρέπει βρίσκεστε κοντά του χωρίς να νιώθει καταπίεση. Με τη φιλική σχέση θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το ρυθμό του και τις αγωνίες του.

Ιχθύς (20/02 - 20/03)

Περισσότερο αισθάνεται παρά σκέπτεται. Είναι ευγενικό και ωριμάζει αργότερα από τα άλλα παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει να του ενισχύσουν τη θέληση και την εργατικότητα από τα πρώτα χρόνια του σχολείου, αλλά να σέβονται και τις προσωπικές στιγμές της έντονης φαντασίας του. Είναι παιδί αρκετά χειριστικό. Με τα δάκρυα και τη θλίψη μπορεί να περάσει αυτό που θέλει. Αν ανταποκριθείτε σε αυτή τη μέθοδο, θα συνηθίσει και ενήλικας να βρίσκει πλάγιες μεθόδους για να πετύχει τον σκοπό του. Μέσα σε αυτά που πρέπει να του μάθετε να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του και να ζητά αυτό που θέλει, χωρίς να φοβάται. Αυτό, επίσης, που πρέπει να μάθει είναι να μην εντυπωσιάζεται εύκολα. Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός. Αυτό σίγουρα θα του χρησιμεύσει στην υπόλοιπη ζωή του, αρκεί να του μάθετε να μπορεί να κρίνει σωστά.
Μοιραστείτε το!
Οι ελληνικές πάνες Babylino Sensitive είναι οι πρώτες πάνες στην Ευρώπη που πιστοποιήθηκαν με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100 για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών, εξασφαλίζοντας όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα αλλά και πιστοποιημένη φιλικότητα.